Voortaan elke zondag picknick in Brussel

© Belga

Brussels burgemeester Freddy Thielemans maakt tijdens de zomer elke zondag een gedeelte van de centrale lanen autovrij. Daarmee reageert het Brussels stadsbestuur op de recente protestpicknick.

De centrale lanen, de Anspach- en Lemonnierlaan, worden elke zondagmiddag autovrij vanaf 12 uur tot in de late middag tussen De Brouckère en het Fontainasplein. De maatregel wordt vanaf 24 juni ingevoerd en loopt tot eind augustus.

De protestpicknick van 10 juni kwam er na een oproep van professor Philippe Van Parijs in verschillende media. De actie was gericht tegen de alomtegenwoordigheid van de auto in het centrum. Die acties leveren nu de eerste resultaten op.

“Ik heb deze beslissing genomen na een gesprek met filosoof Philippe Van Parijs. Op de eerste picknick waren ruim 2.000 mensen aanwezig. Dat wijst op een behoefte. Daarnaast hopen we tegen eind 2013 een nieuw mobiliteitsplan met lussysteem voor het centrum klaar te hebben dat rekening houdt met een nieuwe commerciële dynamiek”, aldus Thielemans.

De stad Brussel geeft wel geen toestemming voor een picknick op zondag 17 juni omdat enkele betogingen rond moslimextremisme op het programma staan. Tijdens de eerste zondag van de koopjesperiode, begin juli, wordt ook geen picknick georganiseerd. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content