Voorrang in politieschool voor wie in Brussel wil werken

14/04/12 om 06:50 - Bijgewerkt om 06:50

Wie een opleiding start aan een van de politiescholen, krijgt voorrang wanneer hij of zij bereid is om nadien in Brussel te gaan werken.

Voorrang in politieschool voor wie in Brussel wil werken

Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet beslist, zo meldt Gazet van Antwerpen. Milquet beloofde 400 extra agenten voor het Brusselse openbaar vervoer.

"Als iemand die een politieopleiding wil volgen vooraf aangeeft dat hij er geen probleem mee heeft om in Brussel te gaan werken, krijgt hij in de toekomst voorrang. Kandidaten die liever bij de lokale politie aan de slag gaan, zullen moeten wachten tot er een plaats vrijkomt", zegt Marc Dillen, directeur van de politieschool Pivo.

De maatregel wordt niet goed onthaald bij de vakbonden en de lokale politie. "Zo wordt het nog moeilijker om geschikte kandidaten te vinden om het tekort aan personeel bij de lokale politie weg te werken", klinkt het.

Premiesysteem aanpakken

In De Standaard zegt Milquet dan weer dat ze het premiesysteem van de politie wil aanpakken. Dat is nu te complex en te weinig transparant. "We zullen proberen om het geld beter te verdelen", zegt ze.

"Sommige premies hebben geen enkele zin. En andere functies verdienen meer premies. Het is maar logisch dat als de ene wat meer krijgt, de andere wat minder ontvangt." Zo mogen wijkagenten voor Milquet gerust meer verdienen. De minister beklemtoont dat ze niet van plan is om aan de lonen te raken. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners