Voor SP.A mag de hoofddoek

De nieuwe SP.A-beginselverklaring begraaft het verbod om op het werk een hoofddoek te dragen. Dat moet de partij onder andere behoeden voor stemmenverlies aan PvdA en Groen.

Het nieuws taat in De Standaard en Het Nieuwsblad. “In plaats van de verschillen te verstoppen, leren we beter manieren om ermee om te gaan. In die zin is het logischer om voor bepaalde functies te vertellen wat we willen, in plaats van een lange lijst op te stellen van wat we niet willen.”

Yasmine Kherbache, gemeenteraadslid in Antwerpen, hield de pen vast van het onderdeel diversiteit waarover de SP.A begin juni congresseert. Daarbij zetten de socialisten zich af tegen een hoofddoekenverbod.

kwetsbaar

De koerswijziging hing al even in de lucht. Het Antwerpse hoofddoekenverbod – een idee van gewezen burgemeester Patrick Janssens – lag onder vuur. Bovendien bleek de SP.A niet consequent. De Gentse partijafdeling, met burgemeester Daniël Termont op kop, verwierp zo’n verbod.

Electoraal maakte het de partij kwetsbaar. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen deed dit symbooldossier heel wat kiezers overlopen naar Groen en PvdA. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content