Voor doodslag veroordeelde vrouw pleegt zelfmoord in gevangenis Brugge

25/01/14 om 10:28 - Bijgewerkt om 10:32

De Thaise Sararat Khaengraeng (36), die vrijdag tot 23 jaar cel werd veroordeeld voor de doodslag op haar man, heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zelfmoord gepleegd in haar cel in de gevangenis van Brugge. Dat bevestigt het parket.

Voor doodslag veroordeelde vrouw pleegt zelfmoord in gevangenis Brugge

Sararat Khaengraeng (R) © Belga

Volgens het parket van Brugge heeft de Thaïse zichzelf verhangen. De omstandigheden zijn duidelijk. Een onderzoeksrechter of wetsdokter wordt niet aangesteld en er wordt ook geen autopsie uitgevoerd op het lichaam van de vrouw.

Messteek

Khaengraeng werd vrijdag veroordeeld voor doodslag op Marc Clauwaert (47). De Thaïse bracht haar partner op 19 augustus 2010 in Oostende om het leven met een messteek in zijn borst. Het slachtoffer kon zelf de hulpdiensten bellen maar overleed nog dezelfde nacht in het ziekenhuis.

Na de feiten vluchtte de vrouw naar haar ex-vriend in Mechelen. Daar werd ze de volgende ochtend opgepakt. Vanaf dat moment zat ze in voorlopige hechtenis.

Vrijdagmiddag werd Khaengraeng door het hof van assisen in Brugge veroordeeld tot 23 jaar cel. Ongeveer twaalf uur later heeft ze zich van het leven beroofd in haar gevangeniscel.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be(Belga/KVDA)

Onze partners