Volgende week mogelijk opnieuw acties bij het spoor

05/10/12 om 14:29 - Bijgewerkt om 14:29

Het is niet de bedoeling het spoorverkeer te onderbreken, maar wel om acties te voeren om de spoorreizigers correct te informeren

De socialistische vakbond bij de NMBS heeft opnieuw een actieaanzegging ingediend, voor volgende week vrijdag en zaterdag. Dat is bevestigd door Michel Abdissi van de Franstalige vleugel.

Hij beklemtoonde wel dat het niet om een stakingsaanzegging gaat.

De vakbond zou onder meer pamfletten uitdelen in de stations en petities in de treinstellen. De aanzegging loopt van donderdag 11 oktober om 22 uur, tot zaterdag 13 oktober 22 uur.

De christelijke vakbond is op de hoogte van de actie-aanzegging, maar heeft die niet mee ondertekend. "Dat heeft niets te maken met verdeeldheid in het vakbondsfront, maar is te wijten aan praktische factoren", zegt Luc Piens van ACV Transcom. Hij sluit niet uit dat zijn vakbond toch aan de acties zal deelnemen.

Nieuws NMBS-structuur

De spoorvakbonden zitten vrijdagnamiddag opnieuw rond tafel met bevoegd minister Paul Magnette over de nieuwe structuur van de NMBS.

Magnette is voorstander van een tweeledige structuur: een vervoersbedrijf (NMBS) en een spoorbeheerder (Infrabel). De bonden daarentegen zijn voorstander van een geïntegreerde structuur.

Woensdag hielden de spoorvakbonden nog een staking over de plannen van Magnette. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners