Volg live Het grote crisisdebat van Knack (video)

24/11/16 om 19:49 - Bijgewerkt om 20:07

Volg live vanuit De Vooruit in Gent het Knackdebat over de economische crisis met Peter Mertens (PVDA), Koen Schoors (UGent), en Caroline Ven (ex-VBO, ex-ondernemersplatform VKW). Hoofdredacteur van Knack Bert Bultinck modereert.

"Laat de rijken de crisis betalen": de oude communistische slogan is vandaag opnieuw een hit. Nu de overheid fors moet bezuinigen kijken politici, opiniemakers en nogal wat Vlamingen naar de superrijken: als de 'one percent' een duit in het zakje doet, komt alles goed. Maar is dat wel zo? Kan een rijkentaks, een meerwaardebelasting of een andere vermogenswinstbelasting het gat in de begroting dichten? Econoom Koen Schoors (UGent), econome Caroline Ven (ex-VBO, ex-ondernemersplatform VKW) en Peter Mertens (PVDA) kruisen de degens. Knack-hoofdredacteur Bert Bultinck modereert.

Lees hier het opiniestuk 'We kunnen de crisis niet wegbelasten' van Caroline Ven dat ze schreef in aanloop naar het debat. Ook Peter Mertens schreef een voorbereidende opinie: 'De elite graait, grabbelt en grijpt als nooit tevoren'.

Onze partners