Voka: 'Tunnelproblemen bedreigen hoofdstedelijke rol van Brussel'

25/01/16 om 14:51 - Bijgewerkt om 14:44

Voka, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen, is van mening dat een sluiting van de Brusselse tunnels een catastrofe zou betekenen voor de bereikbaarheid van de hoofdstad.

Voka: 'Tunnelproblemen bedreigen hoofdstedelijke rol van Brussel'

© BELGA

Na de problemen met de Stefaniatunnel en de Leopold II-tunnel maakt Voka zich zorgen om de mobiliteit in Brussel. Zij zijn van mening dat een sluiting van de tunnels voor chaos zou zorgen en niet bevorderlijk is voor de leefbaarheid van de stad.

"Voka Metropolitan dringt aan op een snelle renovatie van de tunnels, waarbij noodzakelijke werkzaamheden 's nachts worden geprogrammeerd", laat het ondernemersnetwerk in een persbericht weten. Het pleit bovendien voor nog meer tunnels. "Er moet bekeken worden hoe bijkomende delen van de kleine ring in tunnels kunnen worden geleid, met overkappingen die bovengronds de leefbaarheid verbeteren", klinkt het.

Voka ziet geen problemen voor de financiering van dergelijke operaties,"aangezien de zesde staatshervorming bijkomende financieringskanalen aan het Brusselse Hoofdstedelijk Gewest ter beschikking gesteld heeft, onder meer voor de hoofdstedelijke functie".

De ondernemersorganisatie vraagt ten slotte een globale aanpak van de mobiliteit in de Brusselse metropool. Die moet ook de versnelde realisatie van het Gewestelijke Expressnet (GEN) bevatten, de tramlijnen tussen Brussel en de rand uit het Brabantnet van de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn, en de realisatie van de geplande aanpassing van de Brusselse ring. (Belga/NSK)

Onze partners