Voka haalt uit naar ‘conservatieve reactie van de PS’

© belga

“De regering remt de welvaart van het land af”, zegt Michel Delbaere, voorzitter van de werkgeversorganisatie Voka. Volgens hem is “links niet efficiënt”.

“Het probleem van Ford Genk is in de eerste plaats een federaal probleem, omdat het arbeidsrecht en de sociale zekerheid nog altijd een federaal domein zijn”, aldus de Voka-voorzitter op de RTBF-radio. Hij roept premier Elio Di Rupo op gebruik te maken van de “bewustwording rond Ford Genk om het kader te creëren dat het mogelijk maakt voor bedrijven die groeien de multinationals van morgen te worden”.

Confederalisme

Delbaere haalde uit naar de “redelijk conservatieve reactie van de PS” als er vandaag vraag is naar hervormingen. De Voka-voorzitter zette ook zijn confederalistische visie op de staat uiteen. Volgens hem moeten Vlaanderen en Wallonië beslissen wat ze nog samen willen doen: “het buitenlands beleid, het leger, een deel justitie”.

Wat betreft de sociale zekerheid moet de bekommernis de “doeltreffendheid” zijn. Delbaere ziet Vlaanderen wel niet op zijn eentje functioneren. “Dat is niet aan de orde. We hebben geen plan B. Dat is een uitvinding van Wallonië, het plan B.” De Voka-voorzitter pleitte ook nog voor een grote fiscale hervorming. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content