Vluchtelingenkamp Maximiliaanpark nagenoeg ontmanteld

01/10/15 om 22:35 - Bijgewerkt om 22:35

De kampplaats in het Maximiliaanpark tegenover de Dienst Vreemdelingenzaken is zo goed als volledig ontmanteld. Het merendeel van de tenten is neergehaald en diensten die in het park werden aangeboden, zijn overgebracht naar een gebouw aan de Willebroekkaai.

Vluchtelingenkamp Maximiliaanpark nagenoeg ontmanteld

Het kamp in het Maximiliaanpark werd grotendeels afgebroken © BELGA

Dinsdagmorgen besloten het burgerplatform, Dokters van de Wereld, Oxfam en Samusocial zich terug te trekken uit het kamp. Ondertussen beschikt het platform over een lokaal van 1.000 vierkante meter aan de Willebroekkaai, waar het overdag de verschillende diensten wil aanbieden die ook in het park plaatsvonden. Zo komen er een juridische permanentie, psychologische bijstand, medische hulp (Dokters van de Wereld), kledijverdeling (Oxfam), een wassalon en een peer-to-peer jobbegeleidingsdienst geïnspireerd op het Duo for a Job-model.

In de loods is ook een ontmoetingsruimte voorzien met koffie, thee en animatie. Donderdagavond was de meerderheid van de tenten in het Maximiliaanpark al neergehaald. Er blijven nog enkele tenten over van mensen die nog ter plaatse willen blijven. Voor de vooropvang van de asielzoekers in WTC III staan wel nog vijf tenten van het Rode Kruis, zodat de mensen die 's nachts of 's weekends aankomen ergens terecht kunnen

(Belga/RR)

Onze partners