Vliegverkeer op luchthaven Charleroi verloopt weer normaal

© belga

Een dag na de dodelijke vliegtuigcrash vertrekken en landen alle vliegtuigen op de luchthaven van Charleroi weer volgens schema.

Een dag na de dodelijke vliegtuigcrash vertrekken en landen alle vliegtuigen op de luchthaven van Charleroi weer volgens schema.

Lowcostmaatschappij Ryanair plant zondag vijf extra vluchten als compensatie voor de vijf vluchten die zaterdag werden geannuleerd na het dodelijk vliegtuigongeluk.

“Het is de carnavalperiode en alle vliegtuigen zitten vol. Ryanair heeft daarom besloten zondag vijf vluchten toe te voegen”, aldus woordvoerster van de luchthaven Mélissa Milioto.

Bij de crash van een Cessna-vliegtuig zaterdagochtend op de luchthaven van Charleroi kwamen vijf familieleden om het leven: een grootvader, zijn schoondochter en drie kleinkinderen.

Door het ongeval en het onderzoek dat daarop volgde, werd een vijftiental vluchten afgeleid. Vijf vluchten werden geschrapt en een kleine vijftien vluchten hadden vertragingen van 40 minuten tot zes uur.

De website van de luchthaven meldt zondagmorgen nog steeds dat er geen luchtverkeer mogelijk is. Die informatie klopt niet. De website moet nog worden bijgewerkt. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content