Vliegtuig met prins Filip aan boord kampt met technische problemen

02/06/13 om 15:42 - Bijgewerkt om 15:42

Een vliegtuig dat kroonprins Filip naar een handelsmissie in de VS moest brengen, kampte met technische problemen en moest landen in Londen.

Vliegtuig met prins Filip aan boord kampt met technische problemen

© Reuters

Het vliegtuig van United Airlines dat kroonprins Filip naar een handelsmissie in de VS moest brengen, kampte zondagmiddag met technische problemen. Het vliegtuig, dat om 11.30 uur opgestegen was in Brussel met bestemming Chicago, moest boven Ierland rechtsomkeer maken en een landing maken in Londen. Omstreeks 15 uur zou het toestel opnieuw opgestegen zijn, aldus een Belga-journalist die de prins vervoegt op zijn economische missie.

Aan boord van het toestel zijn behalve de kroonprins en enkele journalisten ook onder meer Brussels minister van Economie Céline Frémault en VBO-topman Pieter Timmermans. De ministers Marcourt en Reynders, die ook deelnemen aan de economische missie, reizen met een andere vlucht.

Meer dan tweehonderd bedrijven, universiteiten, handelskamers en een twintigtal overheidsinstellingen uit de drie gewesten gaan op de missie proberen om Amerikaanse investeerders te overtuigen van hun producten en diensten. (Belga/MI)

Onze partners