Vliegtuig EgyptAir kan na terreurdreiging toch vertrekken

05/09/15 om 21:07 - Bijgewerkt op 06/09/15 om 11:44

Het vliegtuig van EgyptAir dat zaterdagnamiddag op Brussels Airport aan de grond werd gehouden omwille van "onduidelijkheden rond één van de passagiers", zal zondagnamiddag alsnog richting Caïro kunnen vertrekken. Dat laat de federale politie weten.

Vliegtuig EgyptAir kan na terreurdreiging toch vertrekken

Brussels Airport © BELGA

"Het behoort tot de procedure dat bij de minste twijfel rond de veiligheid geen enkel risico wordt genomen. Daarom zijn er bijkomende uitgebreide en doorgedreven controles uitgevoerd door de bevoegde diensten", aldus de federale politie. "Na deze controles hebben de veiligheidsdiensten besloten om de vlucht te laten vertrekken."

De federale politie laat nog weten "geen enkele bijkomende commentaar te geven". Ze wil ook niet zeggen of de betrokken passagier op de vlucht zal zitten.

Volgens het Nieuwsblad zaterdagavond werd het vliegtuig tegengehouden door een terreurdreiging en zou een passagier, die had gedreigd dat er iets met het vliegtuig zou gebeuren, meegenomen zijn voor ondervraging. De man zou al langer door de veiligheidsdiensten in het oog gehouden worden, aldus nog de krant. (Belga/WK)

Onze partners