Vlak voor gijzeling Vorst vroeg dader zelf om arrestatie

19/10/16 om 11:43 - Bijgewerkt om 11:42

Nourredine Ouartassi, de 25-jarige man die dinsdagavond een 30-tal personen heeft gegijzeld in een Carrefour-warenhuis in Vorst, had zich eerder die dag gemeld bij de politie met de vraag om terug te keren naar de gevangenis. Dat meldt het Brusselse parket.

Vlak voor gijzeling Vorst vroeg dader zelf om arrestatie

Carrefour Supermarket in Vorst © BELGA

De man was voorwaardelijk vrij na een eerdere veroordeling en er was op dat moment geen reden om hem op te pakken, aldus het parket. Ouartassi, van wie geweten is dat hij ook met psychische problemen kampt, wordt woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het parket vraagt dat hij onder aanhoudingsbevel wordt geplaatst.

Ouartassi gijzelde dinsdag een dertigtal mensen in een Carrefour Market in de Alsembergesteenweg in Vorst. Speciale eenheden van de politie waren snel ter plekke. De man gaf zich uiteindelijk over. Er vielen geen gewonden.

Volgens enkele media ging het om een uit de hand gelopen overval maar daarover bestaat nog geen duidelijkheid. De burgemeester van Vorst, Marc-Jean Ghyssels, zei dat die 'al jaren lijdt aan psychologische problemen.' (BELGA/JVL)

Onze partners