Vlaamse regering stuurt niemand naar EK voetbal

02/05/12 om 17:12 - Bijgewerkt om 17:12

"De Vlaamse regering vaardigt niemand af naar het EK in Oekraïne en zal ook niet ingaan op een uitnodiging", zegt Kris Peeters.

Vlaamse regering stuurt niemand naar EK voetbal

© Image Globe

Vlaams minister-president Peeters antwoordde daarmee op een vraag van CD&V-parlementslid Veli Yüksel.

Europese leiders boycotten EK

Verschillende Europese leiders hebben al laten verstaan dat ze niet naar het EK voetbal in Oekraïne zullen afzakken uit ongenoegen met de behandeling van de opgesloten oppositieleidster Joelia Timosjenko. Zowel de voorzitter van Europese Commissie, Jose Manuel Barroso als Europees president Herman Van Rompuy en enkele Europese regeringsleiders zeiden al.

De Vlaamse regering sluit zich daarbij aan. De Vlaamse regering zal niemand naar het EK afvaardigen zolang er geen duidelijkheid is over de behandeling van Timosjenko.

Ook Reynders blijft thuis

De Vlaamse regering kreeg in het Vlaams Parlement steun voor die houding. LDD-politica en gewezen judoka Ulla Werbrouck wees er wel op dat de Vlaamse toppolitici er in 2008 geen graten in zagen om wel naar China af te zakken voor de Olympische Spelen.

Ook federaal minister Reynders is "diep bezorgd" over de evolutie van de toestand van Timosjenko en zal dus niet naar het kampioenschap afzakken. (Belga/TE)

Onze partners