'Vlaamse regering sluit deal met Uplace over mobiliteit'

16/07/15 om 05:42 - Bijgewerkt om 05:42

De Vlaamse regering geeft morgen/vrijdag groen licht voor een akkoord over de mobiliteit rond het geplande winkelcentrum Uplace.

'Vlaamse regering sluit deal met Uplace over mobiliteit'

De site waar de shoppingmall zou komen © Belga

Dat schrijft De Tijd.

De Vlaamse regering hakte in februari de knoop door over de toekomstige ruimtelijke ordening in de noordrand rond Brussel en over de nieuwe afspraken voor het geplande winkelcentrum Uplace in Machelen. Over het mobiliteitskader moest nog verder onderhandeld worden, maar volgens De Tijd krijgt het resultaat van die onderhandelingen vrijdag groen licht op de ministerraad.

Duurder

Het akkoord is de opvolger van het principeakkoord tussen Uplace en de Vlaamse regering uit 2010. Daarbij werd afgesproken dat Uplace de kosten op zich zou nemen voor de werken die nodig zijn om het "belevingscomplex" te bereiken. Het bedrag dat voor die werken nodig is, is nu herzien van 12,9 naar 14,5 miljoen euro. De Vlaamse regering verbindt zich niet tot extra mobiliteitsengagementen tegenover Uplace. Daarnaast heeft het winkelcentrum zich tegenover de regering geëngageerd om niet open te gaan voor alle infrastructuurwerken voltooid zijn, al staat dat niet letterlijk in het document.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners