Vlaamse regering bekijkt oprichting ministerieel comité vluchtelingen- en asielcrisis

04/09/15 om 10:29 - Bijgewerkt om 10:29

De Vlaamse regering buigt zich vrijdag over de oprichting van een Vlaams ministerieel comité vluchtelingen- en asielcrisis. Dat blijkt uit de agenda van de ministerraad die Belga kon inkijken.

Vlaamse regering bekijkt oprichting ministerieel comité vluchtelingen- en asielcrisis

Geert Bourgeois (N-VA) © BELGA

De negenkoppige ploeg van minister-president Geert Bourgeois (N-VA) komt vrijdag voor het eerst sinds het zomerreces opnieuw samen. Eén van de belangrijke punten op de agenda is de vluchtelingencrisis en de maatregelen die Vlaanderen kan nemen op haar beleidsdomeinen, gaande van inburgering tot werk, onderwijs en wonen.

Donderdag lieten Vlaams minister-president Bourgeois en zijn minister van Integratie Liesbeth Homans al verstaan dat Vlaanderen al weken met de problematiek bezig is en voortdurend in contact staat met de federale diensten. N-VA-minister Homans noemde de oprichting van een task force niet nodig omdat de Vlaamse structuren perfect hun werk doen.

Op de agenda van de Vlaamse regering staat vrijdag wel de oprichting van een "ministerieel comité vluchtelingen- en asielcrisis". De precieze rol en samenstelling van dat comité zal wellicht later op de dag bekendgemaakt worden. (Belga/NSK)

Lees meer over:

Onze partners