Vlaamse parlementsleden steunen geestelijken

19/07/10 om 15:48 - Bijgewerkt om 15:48

De parlementsleden doen dat na de schandalen over kindermisbruik in de kerk.

Zeven Vlaamse parlementsleden van CD&V, N-VA en Open VLD willen de geestelijken steunen die niets met kindermisbruik te maken hebben. Op 21 augustus organiseren ze een dankmoment in Scherpenheuvel.

De aanhoudende onthullingen over kindermisbruik in de kerk dreigen alle geestelijken mee te sleuren in een sfeer van veralgemeende verdachtmaking, zo luidt het op de website www.actiescherpenheuvel.be.

Dat is een initiatief van Johan Sauwens (CD&V), Cindy Franssen (CD&V), Jan Durnez (CD&V), Ward Kennes (CD&V), Kris Van Dijck (N-VA), Marc Hendrickx (N-VA) en Karlos Callens (Open VLD).

Zij zeggen kindermisbruik te veroordelen als een gruwelijk misdrijf en vinden ook schuldig verzuim onaanvaardbaar. Maar dat wil volgens hen niet zeggen dat iedereen die geëngageerd is in kerk, als geestelijke of als leek, nu zonder meer verdacht is.

Veel geestelijken worden sinds het uitbreken van de schandalen echter ten onrechte scheef bekeken, aldus de initiatiefnemers.

Dankmoment

Daarom willen ze het opnemen voor 'die duizenden priesters, zusters, paters, broeders, diakens en lekenmedewerkers die geen schuld treffen en jaren het beste van zichzelf hebben gegeven en nog geven voor de gemeenschap in Vlaanderen'.

De parlementsleden zeggen al diegenen te willen bedanken die door hun engagement een meerwaarde hebben betekend in het onderwijs, de ziekenzorg, het jeugd- en bejaardenwerk enz.... Op zaterdag 21 augustus organiseren ze een dankmoment in de Mariahal in Scherpenheuvel.

Onze partners