Vlaamse ministers beloven legislatuur uit te doen

30/04/10 om 15:54 - Bijgewerkt om 15:54

Volgens minister-president Kris Peeters hebben ze geen ambitie om de Vlaamse regering te verlaten na de federale verkiezingen.

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) maakt zich sterk dat geen enkele minister de Vlaamse regering zal verlaten na de federale verkiezingen.

Volgens Peeters heeft geen enkele van de Vlaamse ministers die ambitie. Daarmee houden ze zich aan de belofte die ze deden bij de start van de huidige Vlaamse regering in 2009 om de legislatuur van vijf jaar uit te doen.

Peeters houdt er wel rekening mee dat enkele ministers zullen deelnemen aan de campagne voor de verkiezingen die er hoogstwaarschijnlijk in juni komen.

Zo heeft Vlaamse vice-minister-president Ingrid Lieten (SP.A) al aangekondigd dat ze meedoet aan de verkiezingen. Mogelijk trekt ze de SP.A-Kamerlijst in Limburg, maar ze heeft beloofd niet naar het federale beleidsniveau over te stappen.

Volgens Peeters mag de Vlaamse regering echter niet verlamd worden door kieskoorts. Hij wil dat zijn ministers zich terughoudend opstellen in de federale kiescampagne.

Onze partners