Vlaamse kiezer buist Di Rupo

24/11/12 om 08:17 - Bijgewerkt om 08:17

De federale ploeg onder leiding van premier Elio Di Rupo (PS) was nooit minder populair. De regering krijgt in een peiling in opdracht van De Morgen en vtm bij ruim 2.300 Belgen een waarderingscijfer van 4,6 op 10.

Vlaamse kiezer buist Di Rupo

© Reuters

De federale ploeg onder leiding van premier Elio Di Rupo (PS) was nooit minder populair. De regering krijgt in een peiling in opdracht van De Morgen en vtm bij ruim 2.300 Belgen een waarderingscijfer van 4,6 op 10. De Nederlandstalige respondenten geven gemiddeld 4,4 als score. De gemiddelde score onder de Franstaligen is 5.

In september scoorde de ploeg nog 5 in Vlaanderen en 5,5 in Franstalig België. Op het vlak van de staatshervorming geeft de Belg de regering nog een 4,6. Op economie en milieu zakt dat tot 4,2. Als het over het werkgelegenheidsbeleid gaat en acties om de koopkracht van de gezinnen te behouden zakt de waardering tot 3,8.

Di Rupo zelf krijgt 5,2 op zijn rapport. Met een score van 4,6 staat de waardering voor Di Rupo in Vlaanderen op een dieptepunt. Aan de overkant van de taalgrens haalt hij 6,1. Ook RTL en Le Soir berichten over de Ipsos-peling, waarvan 80 procent werd afgenomen voor het begrotingsakkoord. (Belga/RDM)

Lees meer over:

Onze partners