Vlaams parlementslid Christian Van Eyken wordt vervolgd voor doodslag

20/03/17 om 10:53 - Bijgewerkt om 11:03

Bron: Belga

Het Brusselse parket wil Vlaams parlementslid Christian Van Eyken (UF) en zijn medewerkster Sylvia B. naar de correctionele rechtbank laten doorverwijzen voor doodslag op B.'s ex-man Marc Dellea.

Vlaams parlementslid Christian Van Eyken wordt vervolgd voor doodslag

Christian Van Eyken © Belga Image

De Brusselse raadkamer zal zich op 14 april over die vraag buigen. Dat heeft Belga vernomen op het Brusselse justitiepaleis en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

De 45-jarige Marc Dellea werd op 8 juli 2014 om het leven gebracht met een kogel in het hoofd in zijn appartement in Laken. Het Brusselse parket opende een gerechtelijk onderzoek en dat leidde uiteindelijk naar UF-politicus Christian Van Eyken en Sylvia B., Delleas weduwe en Van Eykens voormalige parlementaire medewerkster met wie hij een relatie gehad zou hebben.

Procedurefout

In oktober 2015 werd Sylvia B. dan door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor moord en op 27 januari was het de beurt aan Van Eyken. Een dag later werd de man al vrijgelaten omdat het aanhoudingsbevel niet ondertekend was.

Begin 2017 sloot de onderzoeksrechter zijn dossier af en maakte het over aan het parket. Dat liet de onschendbaarheid van Christian Van Eyken opheffen en wil de man nu vervolgen voor doodslag. Het dossier kwam al een eerste maal voor de raadkamer, maar werd daar uitgesteld naar 14 april.

Van Eyken heeft steeds elke betrokkenheid bij de dood van Marc Dellea met klem ontkend.

Schrifvervalsing en oplichting

Intussen moeten Christian Van Eyken en Sylvia B. zich op 24 april ook voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor schriftvervalsing en oplichting. Van Eyken wordt ervan verdacht te hebben gelogen over de diploma's van Sylvia B.

Lees meer over:

Onze partners