Vlaams parlement legt N-VA vuur aan de schenen over ‘onderwijsplan’

© Belga

Dat het vragenuurtje in het Vlaams parlement in het teken zou staan van de “pijnloze oplossing” van N-VA voor het onderwijsprobleem, was geen verrassing. De oppositie verliet uit protest het halfrond, maar ook de coalitiepartners waren hard.

De N-VA werd door oppositie zwaar op de korrel genomen over de uitspraken van minister van Begroting Philippe Muyters (N-VA) en partijvoorzitter Bart De Wever dat N-VA op een “pijnloze” manier geld kon vrijmaken voor onderwijs. Ook de coalitiepartners van N-VA wilden graag duidelijkheid.

Afgelopen weekend maakte Antwerps burgemeester Bart De Wever bekend dat hij met begrotingsminister Muyters een plan had besproken dat voor een “pijnloze” oplossing zou zorgen voor het capaciteitsprobleem in de Vlaamse scholen.

“Bart De Wever is minister-president van deze regering”
Ook minister-president Kris Peeters (CD&V)op de hele kwestie. Hij was niet blij dat N-VA voor zijn beurt sprak, en wil de hele zaak graag vooruitschuiven tot wanneer de begrotingscontrole achter de rug is. Hij beloofde wel het capaciteitsprobleem in de Vlaamse schooltjes aan te pakken.

Maar voor de oppositie waren de verzoenende woorden van Peeters onvoldoende. “U weet dus van niks. Niet u, maar Bart De Wever is minister-president van deze regering”, sneerde Elisabeth Meuleman van Groen. Ook Lode Vereeck, LDD-fractieleider, was boos en noemde de repliek van Peeters “onaanvaardbaar”.

“Zeg dan wat uw oplossing is”
Bij N-VA nam fractieleider Matthias Diependaele het woord. Hij bevestigde dat de partij inderdaad aan een plan werkt om het onderwijsprobleem op te lossen. Wat het N-VA-plan dan net inhoudt, werd niet gezegd. De Vlaams-nationalist kreeg behoorlijk wat commentaar uit het halfrond, eveneens van coalitiepartners sp.a en CD&V. “Zeg dan wat uw oplossing is”, riep CD&V-fractieleider Koen Van den Heuvel.

De regering meldde tot na de begrotingscontrole te wachten om uitleg te geven aan het parlement over mogelijke oplossing voor het capaciteitsprobleem in het onderwijs. De oppositie vond dit onvoldoende en verliet uit protest het halfrond. (EA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content