Visvracht op buitenring: Finse pladijs ligt binnenkort gewoon in de winkel

19/03/14 om 07:44 - Bijgewerkt om 11:27

Een ongeval met een vrachtwagen geladen met vis zorgde voor ellenlange files op de Brusselse buitenring. Eeen gedeelte van de lading Finse pladijs kon worden gered en zal in de winkels belanden.

Visvracht op buitenring: Finse pladijs ligt binnenkort gewoon in de winkel

© Belga

De 21 ton vis van de vrachtwagen die op de Brusselse Buitenring ter hoogte van Zaventem gekanteld was, is volledig overgeladen en het takelen is afgerond. De politie raadt wel nog steeds aan om Brussel te vermijden. Het verkeer over lange afstand rijdt best om via Antwerpen of Namen. Het verkeer op de Buitenring moet intussen de ring verlaten via de Hector Henneaulaan in Zaventem.

Boete van 110 euro

De federale wegpolitie waarschuwt intussen de bestuurders die in de kijkfile op de Binnenring ter hoogte van het ongeval staan en het gebeuren filmen met hun smartphone en tablet. "Zij riskeren een boete van 110 euro en we gaan die boetes ook uitschrijven", zegt de federale politie. "Ook die bestuurders moeten hun stuur vasthouden en op het verkeer letten.

De bestuurder van de vrachtwagen verloor om een nog onduidelijke reden de controle over het stuur van zijn truck, waardoor het gevaarte dwars over de weg op zijn flank terechtkwam en 21 ton Finse pladijs over de snelweg verspreid raakte. Daardoor was de Buitenring al om 06.00 uur volledig versperd.

Bovendien bleek dat de vrachtwagen niet kon getakeld worden zonder dat hij werd leeggehaald. Daarom werd rond 08.30 uur beslist de vis over te laden. Dat werk was rond 09.30 uur afgelopen waarna de takeling kon beginnen. Rond 10.30 uur was de takeling afgerond en stelde de politie al drie rijstroken open voor het verkeer.

Dat verkeer ondervindt wel nog steeds zware hinder. Op de Buitenring staat een file die reikt tot voorbij het Vierarmenkruispunt en reikt tot op de E411 in Overijse. Op de E40 staat een file vanaf Everberg en ook op de N2, de Leuvensesteenweg is het aanschuiven geblazen.

Gedeelte lading gered

Eerst werd ervan uit gegaan dat de volledige lading vis verloren was maar het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) kwam ter plaatse en stelde vast dat alvast nog een gedeelte kon worden gered.

Lees meer over:

Onze partners