Vincent Van Quickenborne: 'Pensioenen is niet Vanackeres departement'

01/02/13 om 12:13 - Bijgewerkt om 12:13

Vincent Van Quickenborne, de voormalige minister van Pensioenen, reageert pittig op de uitspraken van Steven Vanackere. Die had gesuggereerd dat de pensioenleeftijd omhooggetrokken moest worden. "Dat is zijn departement niet."

Vincent Van Quickenborne: 'Pensioenen is niet Vanackeres departement'

© Reuters

"Als het gaat over hervormingen, moeten de ministers eerst in het eigen departement kijken. De oproep van collega Vanackere is niet slecht bedoeld, maar Alexander De Croo werkt er aan", reageerde Vincent Van Quickenborne (Open VLD) op de uitspraken van minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) op VRT Radio.

"Wetstraat proper houden, en voor eigen stoep vegen"

Vanackere suggereerde in een interview met de Franstalige krant Le Soir om de loopbaan van de Belg langer te laten duren. "En liefst nemen we deze beslissing deze legislatuur nog." De regering Di Rupo wil sowieso de pensioenleeftijd al omhoog trekken, maar voor de christendemocratische minister mocht dat nog wat hoger. "We leven 15 jaar langer, maar aan ons carrièretraject is nog niets veranderd", stelt Vanackere.

Volgens de nieuwe burgemeester van Kortrijk moet "de Wetstraat proper gehouden worden, maar hoort iedereen daarbij voor zijn eigen deur te vegen." Hij vraagt duidelijk dat iedereen zich focust op de eigen bevoegdheid. "Er zijn te veel aftrekposten en te veel tarieven. Het systeem moet drastisch eenvoudiger en de eerste stappen moeten nu gezet worden. Ik zou graag hebben dat de collega van Financiën zich daarover expliciet uitspreekt." (EA)

Onze partners