Vijfde slachtoffer overleden na busongeval Jordanië

30/10/12 om 15:39 - Bijgewerkt om 15:39

Een vijfde Belgische toerist is in een Jordaans ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

Vijfde slachtoffer overleden na busongeval Jordanië

Het dodelijke busongeval in Jordanië heeft een vijfde slachtoffer geëist. Een 69-jarige man die afkomstig zou zijn uit Puurs overleed dinsdag aan zijn verwondingen in een Jordaans ziekenhuis. "De persoon zou vandaag gerepatrieerd worden, maar is vannacht helaas overleden door complicaties", aldus Baptiste Van Outryve, woordvoerder van Thomas Cook.

Achttien toeristen van Thomas Cook raakten het voorbije weekend betrokken in een busongeval in Jordanië. Vier van hen overleefden het ongeval niet. Vandaag bezweek een vijfde slachtoffer aan zijn verwondingen. Het busongeval gebeurde in Karak tussen Petra en Amman.

Over de oorzaak van het ongeval bestaat er nog geen honderd procent duidelijkheid. Volgens de woordvoerder van Thomas Cook Belgium zou de bus aangereden zijn door een wagen die zich op het verkeerde rijvak bevond. Volgens de Jordaanse minister van Vervoer moet de oorzaak gezocht worden bij een voertuig met een aanhangwagen. Die laatste zou de wegcode niet gerespecteerd hebben.

Repatriëring

Dinsdagnamiddag is op Brussels Airport een vliegtuig aangekomen met aan boord de drie niet-gewonde Belgen die op de bus zaten en negen familieleden. Van Outryve meldde bovendien dat de stoffelijke overschotten van de vijf slachtoffers waarschijnlijk samen zullen worden gerepatrieerd.

Daarnaast bevindt zich nog één gewonde in Jordanië, die nog zeker 48 uur ter plaatse moet blijven voor medische zorgen. Ook de twee Luxemburgse slachtoffers, een lichtgewonde en een zwaargewonde persoon, zijn weer in hun eigen land, aldus Van Outryve. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners