Vijfde editie van Music for Life van start

17/12/10 om 20:55 - Bijgewerkt om 20:55

Het Glazen Huis staat dit jaar op de Antwerpse Groenplaats. De opbrengst gaat naar aidsweeskinderen in zuidelijk Afrika.

Vijfde editie van Music for Life van start

In Antwerpen is zaterdagavond de vijfde editie van Music for Life van start gegaan. Drie radiopresentatoren sluiten zich voor het goede doel een week op in het Glazen Huis op de Groenplaats.

De jaarlijkse bewustmakings- en geldinzamelingsactie van Studio Brussel zamelt dit jaar geld in voor de weeskinderen in zuidelijk Afrika die hun ouders hebben verloren als gevolg van aids.

De zeven dagen durende radiomarathon gebeurt opnieuw vanuit het Glazen Huis, dat dit jaar van 18 tot 24 december in Antwerpen staat na twee jaar Leuven en twee jaar Gent.

De presentatoren Thomas De Soete, Sofie Lemaire en Sam De Bruyn zullen er een week lang op fruit- en groentesapjes overleven. Luisteraars kunnen opnieuw hun favoriete plaat aanvragen op de radio in ruil voor een vrije bijdrage. Wie wil, mag ook een eigen inzamelactie organiseren en die registreren via de website van Studio Brussel.

Het ingezamelde geld gaat volledig naar de hulpprogramma's van het Rode Kruis voor weeskinderen van aidsouders. Wereldwijd hebben 15 miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan aids. Velen daarvan wonen in zuidelijk Afrika. Het Rode Kruis ondersteunt daar weeskinderen.

Radiopresentator Bram Willems ging naar Swaziland om de problematiek van de weeskinderen ter plaatse te bekijken. Hij vertrekt tijdens Music for Life voor de tweede keer naar het land.

Onze partners