Vier Vlaamse burgemeesters strijden in 'Komen Eten'

15/01/14 om 09:59 - Bijgewerkt om 09:59

Amper twee maanden voor de verkiezingen zullen vier Vlaamse burgemeesters het tegen elkaar opnemen in het VIER-programma Komen Eten.

Vier Vlaamse burgemeesters strijden in 'Komen Eten'

© Belga

In maart nemen vier burgemeesters deel aan het VIER-programma Komen Eten. Vincent Van Quickenborne (Open VLD) van Kortrijk, Christoph D'Haese (N-VA) van Aalst, Peter Van Velthoven (SP.A) van Lommel en CD&V-burgemeester Kathleen Hutsebaut van Zingem zullen het tegen elkaar strijden in het populaire kookduel. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Nochtans mogen politici niet ongeremd deelnemen aan entertainmentsprogramma's vlak voor verkiezingen. 'Maar voor private media zijn er geen wettelijke verplichtingen rond de sperperiode', reageert VIER-woordvoerder Kristof Demasure in Het Laatste Nieuws.

'Het zijn vier leuke kandidaten, daarom werden ze geselecteerd voor het programma. Ze werden niet gekozen op basis van een verkiezingsdeelname', aldus Demasure.

Sperperiode

Zenders met een nieuwsdienst zoals VRT, VTM, RTBF en RTL hebben zichzelf wel een sperperiode opgelegd. In die weken mogen politici niet opdraven in amusementsprogramma's. Vorige week nog veroorzaakte het optreden van premier Elio Di Rupo (PS) in het luchtige programma Sans Chichis ophef in Wallonië. De MR beschuldigde de zender van partijdigheid.

Nadien startte de regulator voor de media een spoedprocedure waarin ze de RTBF op het matje riep voor de uitzending met Elio Di Rupo. Aangezien het op 25 mei geen gemeenteraadsverkiezingen zijn, is het minder waarschijnlijk dat het optreden van de Vlaamse burgemeesters een 'politieke rel' zal veroorzaken. (AVE)

Onze partners