Video: Chaos na ongeluk op E40: Vrachtwagen vat vuur: Hulpdiensten delen water uit in de file

01/07/15 om 13:50 - Bijgewerkt om 13:54

Een ongeluk heeft heel wat hinder veroorzaakt op de E40 heeft heel wat hinder veroorzaakt. Daarbij vatte een vrachtwagen vuur, met als gevolg lange files. De hulpdiensten moesten uitrukken om water uit te delen.

Video: Chaos na ongeluk op E40: Vrachtwagen vat vuur: Hulpdiensten delen water uit in de file

© VTM

Op de E40 in Erpe-Mere is er zwaar ongeval gebeurd met een vrachtwagen en een kleine bestelwagen. Beide voertuigen belandden op de middenberm. Bij het ongeval vatte de vrachtwagen ook vuur en er volgde ook een kleine explosie, door het ontploffen van de brandstoftank. Vermoedelijk was de chauffeur van de vrachtwagen in slaap gevallen.

Bekijk hier de beelden van de brand

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Bij het ongeluk raakten drie inzittenden raakten lichtgewond. Door het ongeval is de E40 in beide rijrichtingen versperd. De bluswerken hebben een lange tijd geduurd.

Na het ongeval op de E40 in Erpe-Mere staan heel wat mensen vast in de file. Met het warme weer deelt het Rode Kruis nu water uit aan de bestuurders. "Dat doet echt wel deugd", vertellen gestrande automobilisten in het VRT Journaal.

Door het ongeval is het ook op de secundaire wegen naar de kust aanschuiven geblazen. In Aalst delen de hulpdiensten water uit en proberen ze zelf het hoofd koel te houden.

Lees meer over:

Onze partners