Vervotte: "Regering met N-VA is prioriteit"

24/03/11 om 16:37 - Bijgewerkt om 16:37

"Een regering vormen met de N-VA blijft onze eerste prioriteit". Dat zegt minister van overheidsbedrijven Inge Vervotte (CD&V) in een internetreactie op Knack.be na de zware uithaal van haar partij naar de N-VA.

Minister Vervotte is één van de CD&V-ministers die in een opiniestuk in een aantal kranten zwaar uithalen naar de N-VA. De ministers zijn de NVA-kritiek op de regering van lopende zaken beu en roepen De Wever op om zelf een regering te vormen.

In de commotie die daarop ontstond en in een reactie op het openingsartikel van Knack-directeur Rik Van Cauwelaert op deze website, zegt Vervotte nu dat het voor haar partij een prioriteit blijft om een regering te vormen met de N-VA.

"N.a.v. wat ik lees in het stuk van Rik Van Cauwelaert, vond ik het nodig mijn eigen visie, en vooral mijn eigen woorden en niet degene die andere mij in de mond zouden leggen, hier neer te schrijven. Ik begrijp de commotie rond de lopende zaken niet.

De initiatieven die de regering neemt, zijn het logische gevolg van het feit dat de Vlaamse partijen gekozen hebben voor de strategie om eerst een staatshervorming te verwezenlijken, en daarna een regering te vormen. En het is de uitdrukkelijke wens dat N-VA deel uitmaakt van die regering. Wij blijven ons inschrijven in die gemaakte keuze en dat blijft onze prioriteit."

Vervotte zegt ook nog dat de onderhandelaars de nodige tijd kunnen nemen om een goed communautair akkoord te sluiten dankzij het werk van de regering in lopende zaken.

(EE)

Lees hier het commentaarstuk en de volledige reactie van Inge Vervotte.

Onze partners