'Vertrouwen in Muyters blijft na nieuw mailincident' (Bourgeois)

20/01/12 om 07:00 - Bijgewerkt om 07:00

Volgens Geert Bourgeois blijft de Vlaamse regering het vertrouwen behouden in Philippe Muyters. Het blijft echter wachten op een officiële reactie van minister-president Kris Peeters.

'Vertrouwen in Muyters blijft na nieuw mailincident' (Bourgeois)

© Belga

Volgens viceminister-president Geert Bourgeois (N-VA) blijft minister-president Kris Peeters ook na het nieuwe mailincident achter minister Philippe Muyters staan. "Ik heb hem aan de telefoon uitgelegd wat er gebeurd was en de minister-president heeft mij gezegd dat hij 100 procent achter Philippe blijft staan", aldus Bourgeois. Een officiële reactie van de minister-president is er echter nog niet.

Bourgeois heeft naar eigen zeggen ook contact gehad met sp.a-minister Pascal Smet en ook hij zou "op een correcte manier" gereageerd hebben. Maar ook bij de socialisten is het nog even wachten op een officiële

reactie op het incident.

Filip Watteeuw

Bij Groen is men minder onder de indruk van de 'bekwaamheid' van Muyters. Het zou lachwekkend zijn, moest het niet zo bijzonder pijnlijk zijn", zo reageert Groen-fractieleider Filip Watteeuw op het nieuwe mailincident rond minister Muyters. "Dit is een nieuw bewijs dat Muyters onbekwaam is. Het bewijst dat onze motie van wantrouwen terecht is. Ik zou in de taal van Bart De Wever zeggen 'quod erat demonstrandum' (hetgeen bewezen moest worden, nvdr)." (Belga/INM)

Onze partners