Verstrepen kiest voor Bart De Wever als burgemeester

Als het van Jurgen Verstrepen (ex-Vlaams Belang en LDD) afhangt, mag Bart De Wever burgemeester worden in Antwerpen.

Verstrepen geeft de onbesliste Antwerpse kiezers het advies om voor N-VA te stemmen. Dat laat hij verstaan op zijn blog.

Verstrepen zetelde zelf zes jaar in de Antwerpse gemeenteraad, maar is intussen partijloos en komt op 14 oktober niet op bij de lokale verkiezingen.

De ex-LDD’er wil ‘zijn’ kiezers en de kiezers “die het nog niet weten” toch een stemadvies meegeven. Verstrepen pleit voor een stem voor N-VA. “De N-VA is in mijn ogen de gelukte verruiming van het Vlaams Belang. Rechts, economisch liberaal, democratisch en met oude Vlaamse wortels (Volksunie).”

Frisse wind

“Misschien moet je Bart De Wever de ramen van het Schoon Verdiep eens laten open zetten. Een frisse wind kan geen kwaad”, aldus Verstrepen.

De andere partijen zijn voor Verstrepen geen optie. Groen zou volgens hem van Antwerpen “de grootste filestad ter wereld maken”. De Stadslijst (sp.a-CD&V) heeft dixit Verstrepen voldoende kansen gehad en onvoldoende gerealiseerd (bijvoorbeeld rond migratie, veiligheid en mobiliteit). Het Vlaams Belang is volgens Verstrepen dan weer “verworden tot een überextreme anti-islampartij” en Open Vld heeft “zichzelf buitenspel gezet” door overlopende schepenen en intern geruzie. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content