Vermiste volleyballer Stephen Shittu: 'Speurders richten zich op beton van boerderijloods'

02/07/15 om 09:23 - Bijgewerkt om 09:36

Een week na de eerste zoektocht naar de vermiste volleyballer Stephen Shittu op een boerderij in Gooik, is de politie er opnieuw langsgeweest.

Vermiste volleyballer Stephen Shittu: 'Speurders richten zich op beton van boerderijloods'

Stephen Shittu © Belga Image

Volgens Het Nieuwsblad hadden de speurders veel aandacht voor een loods, die propvol zit met goederen en voertuigen en waarvan de betonnen vloer op een bepaalde plaats een andere kleur heeft. De krant schrijft dat ze ook de hulp inriepen van Nederlandse speuders die beschikken over een toestel dat holtes of veranderingen in de bodemstructuur kan opsporen.

Spoorloos

Stephen Shittu speelde onder meer bij de Belgische topclubs Roeselare, Maaseik en Lennik en woonde in 2012 in de Gooikse deelgemeente Oetingen. Op 6 april van dat jaar verdween de toen 39-jarige man van Nigeriaanse origine spoorloos nadat hij thuis vertrokken was met zijn quad richting zijn garagist in Denderwindeke. Verschillende zoekacties en oproepen naar getuigen leverden nooit resultaat op.

Begin mei van dit jaar werd in een veld langs de Drie Egyptenbaan in Gooik het lichaam aangetroffen van de 62-jarige Georges Appelmans. Het lichaam van de man uit Ninove, die op 8 februari verdwenen was, lag in een waterput en het gerecht heeft nog niet kunnen uitsluiten dat er kwaad opzet met het overlijden gemoeid was. Het veld waarin de zestiger gevonden werd, behoort toe aan landbouwersfamilie V.H., die al verschillende malen in aanraking kwamen met de lokale politie en bekendstaat als opvliegend en gewelddadig.

Nieuwe zoekactie

De onderzoeksrechter die belast is met het onderzoek naar de verdwijning van Shittu besloot daarop een grondige huiszoeking te houden in het landbouwbedrijf en op de terreinen van de familie.

Vorige week woensdag viel de politie binnen in het bedrijf aan de Hoevestraat in Gooik en nam vier familieleden mee voor verhoor terwijl de Cel Vermiste Personen en de civiele bescherming aan hun zoekactie begonnen. Ook het terrein langs de Drie Egyptenbaan werd afgezocht, vooralsnog zonder resultaat. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners