Verkoop komkommers in België herstelt zich

© Belga

Delhaize België en Colruyt Group melden dat de verkoop terug van komkommers in België op het normale niveau zit van voor de crisis met de EHEC-bacterie. Ook bij Carrefour Belgium luidt het dat de komkommerverkoop sinds eind vorige week terug op gang komt.

De verkoop van de groente kelderde nadat aanvankelijk werd gezegd dat Spaanse komkommers aan de basis lagen van de EHEC-besmetting in Duitsland. Intussen wordt met beschuldigende vinger gewezen naargroentescheuten.

In ons land hebben de producenten en de autoriteiten er meermaals op gedrukt dat Belgische groenten volstrekt veilig zijn. En die boodschap is blijkbaar goed bij de consument ontvangen. “Vanaf vandaag zien we dat de verkoop van komkommers terug op het gemiddelde niveau zit, daar waar de EHEC-bacterie de voorbije dagen duidelijk een merkbare impact heeft gehad op de verkoop”, zegt Roel Dekelver van Delhaize België. Over de minderverkoop vorige week of de impact op de verkoop van kiemgroenten kon Dekelver niets kwijt.

Ook bij Colruyt heeft de verkoop van komkommers zich hersteld. “Tot en met donderdag noteerden we dertig procent minder verkoop. Sindsdien gaan de zaken opnieuw beter en vandaag zitten we terug op het normale niveau”, zegt Tony De Bock van Colruyt. Een impact op de verkoop van kiemgroenten is er nog niet, maar dat is ook niet zo’n groot product, aldus De Bock.

Carrefour bevestigt de tendens. Sinds eind vorige week de mededeling kwam dat Spaanse komkommers niets met de bacterie te maken hadden, komt de komkommerverkoop opnieuw op gang, luidt het daar. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content