Verkiezingen12 - N-VA neemt oppositierol meteen op in West-Vlaanderen

03/12/12 om 13:35 - Bijgewerkt om 13:35

(Belga) N-VA heeft zich tijdens de installatie en de eedaflegging van de nieuwe provincieraad en gedeputeerden in West-Vlaanderen meteen laten opmerken. De fractie onthield zich bij de stemming van de bureauleden en reageerde scherp op de openingsrede van eerste gedeputeerde Guido Decorte (CD&V).

Bij de stemming van de bureauleden zonderde N-VA zich meteen af van de rest van de provincieraad. De partij, de tweede grootste partij van de provincie, vond dat het bureau moest afgeslankt en evenredig verdeeld worden. N-VA telt met 20 zetels amper 2 leden in het vijftienkoppig bureau. Ook bij de individuele stemming van de 7 leden, waren er opvallend veel onthoudingen al is dat niet met zekerheid toe te schrijven aan N-VA. Fractieleider Pillaert was ook scherp na de openingsrede van eerste gedeputeerde Guido Decorte (CD&V). "Bijna iedereen is tevreden", verwees hij onder meer naar Bart Naeyaert (CD&V) en Guido Decorte (CD&V) die hun mandaat verlengen. "Maar wij zijn niet tevreden. We zijn nooit gecontacteerd geweest na de verkiezingen. Daarbij is een kwart van de kiezers niet gehoord." N-VA vond ook dat de vrouwen niet tevreden kunnen zijn met amper één gedeputeerde op zes. De West-Vlaamse provincieraad krijgt wel haar eerste vrouwelijke voorzitter met Eliane Spincemaille (CD&V). "Dat maakt het extra mooi. Ik wil dan ook de eerste generatie vrouwen eren die gevochten hebben om dit mogelijk te maken", aldus Spincemaille. (DLA)

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info