Verkiezingen: PS schakelt crisismanager in

22/02/14 om 05:25 - Bijgewerkt om 05:25

De Franstalige socialisten stevenen af op bijna 10 procent verlies bij de verkiezingen. Om het tij te keren verkast de ex-woordvoerster van Elio Di Rupo van het stadhuis van Bergen naar het PS-hoofdkwartier.

Verkiezingen: PS schakelt crisismanager in

Premier Elio Di Rupo en PS-voorzitter Paul Magnette: hulp is op komst. © BELGA

Ermeline Goossens moet als een soort crisismanager de communicatie van de PS stroomlijnen, schrijft Het Laatste Nieuws. Dat de partij op een rampzalige uitslag afstevent, blijkt uit een peiling van de RTBF. De hegemonie van de PS in Franstalig België komt in gevaar. Volgens de krant staan er bij de PS dus allerlei knipperlichten op rood.

Gosselin is een absolute vertrouwelinge van Elio Di Rupo. Toen hij PS-voorzitter was, was zij jarenlang zijn woordvoerster. De jongste jaren is ze zijn kabinetschef als burgemeester van Bergen. De komende drie maanden wordt de rechterhand van Di Rupo terug naar Brussel geroepen.

Meteen krijgt PS-voorzitter Paul Magnette een soort waakhond van de premier aan zijn zijde, al ontkent de PS dat Gosselin crisismanager zou zijn. "In verkiezingstijd is het normaal dat er versterking wordt gevraagd, zoals in een supermarkt aan de kassa's", klinkt het. (Belga/TV)

Onze partners