Verkeersellende: Mijd de E313 Ranst-Antwerpen!

09/05/15 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:39

Door werken op de E313 Ranst -Antwerpen is het ondanks eerdere waarschuwingen voortdurend aanschuiven. Verkeersellende troef, en dus absoluut te mijden voor automobilisten.

Verkeersellende: Mijd de E313 Ranst-Antwerpen!

© flows

Op de E313 vanuit Hasselt en de E34 vanuit Turnhout is het zaterdag al de hele voormiddag ruim anderhalf uur aanschuiven door ingrijpende werkzaamheden op de E313 tussen Ranst en Antwerpen. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Twee van de drie rijstroken op de erg drukke verkeersas zijn er nog tot maandagochtend afgesloten. De hinder zal zaterdag en zondag allicht de hele dag aanslepen en ook volgende week, tijdens het Hemelvaartweekend van woensdagavond tot maandagochtend, wordt er nog gewerkt op het traject en mag dus soortgelijke verkeersellende verwacht worden.

Ernstige hinder

Het Agentschap Wegen en Verkeer, dat de werken laat uitvoeren, had de voorbije dagen al gewaarschuwd voor "zeer ernstige hinder" en dat blijkt zaterdag niet overdreven. "De wachttijden zijn min of weer wat we verwacht hadden", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Heel wat doorgaand verkeer richting Gent en de kust heeft de waarschuwingen duidelijk gehoord en heeft voor een omweg langs Brussel gekozen, maar je merkt toch dat niet iedereen de berichtgeving volgt en zich grondig voorbereidt. Bovendien is er op een zaterdag sowieso heel wat regionaal verkeer van de Kempen naar Antwerpen."

Het Verkeerscentrum raadt wie naar de Antwerpse regio wil niet alleen aan om de E34 en E313 te vermijden dit en volgend weekend, maar om de wagen sowieso aan de kant te laten en voor bijvoorbeeld de trein te kiezen. "Ook op de lokale wegen is het immers erg druk, zoals op de N12 tussen Turnhout en Schilde en op de N14 tussen Zandhoven en Lier." (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners