Verkeersagressor met bosmaaier komt voor de rechter

28/01/13 om 12:21 - Bijgewerkt om 12:21

De man die vorig jaar bij een uit de hand gelopen geval van verkeersagressie een andere automobilist verminkte met een bosmaaier, verscheen voor de rechter. Hij meent dat hij het slachtoffer enkel wilde bang maken.

Verkeersagressor met bosmaaier komt voor de rechter

© Thinkstock

De 35-jarige man die de andere chauffeur verwondde, wilde het slachtoffer "alleen maar bang maken", dat vertelde hij aan de rechter in Dendermonde, waar zijn zaak voorkomt.

De feiten gebeurden op 8 november 2012, toen een personenwagen en een kleine bestelwagen in een verhitte discussie verzeilden op een rotonde bij de afrit in Sint-Niklaas. De bestuurder van de personenwagen maakte zijn beklag over een gevaarlijk manoeuvre van de bestelwagen op de autosnelweg. De passagier uit de bestelwagen haalde een bosmaaier uit de laadruimte en ging daarmee de automobilist te lijf. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis en verloor een deel van zijn linkerbeen.

"Alleen maar bang maken"

De dader werd aangehouden voor opzettelijke slagen en verwondingen en verboden wapendracht. De advocaten van het slachtoffer hadden en herkwalificatie van de feiten naar poging tot moord gevraagd. "Er was duidelijk de intentie om te doden, met een industriële machine waarvan de beklaagde de gevaren kende", stelde de advocaat van het slachtoffer. Maar daar had de raadkamer geen oren naar.

De advocaten van het slachtoffer vinden de aanklacht voor opzettelijke slagen en verwondingen maar mager en probeerde de rechter ervan te overtuigen dat het om zwaardere feiten ging. "Het wapen van een industriële machine. Het ging niet om een hobbytoestel. De machine had messen van twintig centimeter en de beklaagde viseerde eerst de borst van het slachtoffer", stelde de advocaat. Volgens hem was het haast toeval dat het slachtoffer de aanval overleefde.

De beklaagde stelde dat hij de automobilist enkel wilde "bang maken". De dader riskeert vijf jaar cel voor opzettelijke slagen en verwondingen. (Belga/EA)

Lees meer over:

Onze partners