Verkeersagressie Antwerpen: vluchtende chauffeur overreed eigen neef

25/02/13 om 10:32 - Bijgewerkt om 10:31

De 22-jarige die te maken kreeg met verkeersagressie op de Noorderlaan in Antwerpen is niet overreden door zijn belagers, wel door zijn eigen neef.

Verkeersagressie Antwerpen: vluchtende chauffeur overreed eigen neef

© Belga

Met die neef aan het stuur, en nog een tweede passagier, zat het slachtoffer in de wagen toen hij het aan de stok kreeg met acht Nederlanders. Op die schermutseling volgde een dramatisch ongeval, zo schrijft de Gazet van Antwerpen.

Twee auto's met Nederlandse nummerplaat en in totaal acht mensen aan boord, reden het groepje Antwerpse Turken (onder wie het latere slachtoffer) tot twee keer toe klem op de Noorderlaan: een eerste keer ontstond er ruzie aan de IJzerlaan. Een tweede keer, een eind verderop, kwam het tot een vechtpartij waarna de Antwerpse jongeren in hun auto sprongen en wegvluchtten.

Neef gaf zichzelf aan

De bestuurder besefte op dat ogenblik niet dat zijn eigen neef niet mee aan boord zat en, erger nog, neergeslagen voor de wagen lag. Mustafa Duzgun, Musti voor de vrienden, werd twee keer per ongeluk overreden. Er kon voor hem geen hulp meer baten.
De neef en de andere inzittende zijn zich achteraf gaan aangeven. In paniek probeerde de bestuurder de dodelijke afloop van het incident in de schoenen van de Nederlanders te schuiven. Maar vrij snel gaf hij de politie de juiste versie.

Het onderzoek loopt nog volop. De inzittenden van de Nederlandse wagens worden nog steeds opgespoord. Ze hebben op z'n minst verkeersagressie gepleegd, en worden ook verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen. (Belga/TE)

Onze partners