Verjagers Sinksenfoor met dood bedreigd

20/04/13 om 07:21 - Bijgewerkt om 07:21

De buurtbewoners die naar de rechter trokken om de Sinksenfoor te verplaatsen, hebben doodsbedreigingen gekregen.

Verjagers Sinksenfoor met dood bedreigd

© Belga

Zes klagende buurtbewoners bekwamen bij de kortgedingrechter dat de Sinksenfoor dit jaar niet meer mag plaatsvinden op de Gedempte Zuiderdokken.

"Verschillende cliënten van mij hebben per sms en e-mail doodsbedreigingen ontvangen. Een dertienjarige dochter kreeg het bericht dat haar vader een kogel door de kop zal krijgen en dat hij sneller dan hem lief is onder de Zuiderdokken zal liggen", zo meldt advocaat Griet Cnudde in de Gazet van Antwerpen.

Twee van de zes klager zijn projectontwikkelaar, maar Cnudde betwist dat de klagers financieel garen willen spinnen bij de verwijdering van de Sinksenfoor. "Het is niet omdat mijn cliënten projectontwikkelaar zijn, dat ze geen recht hebben op nachtrust", klinkt het.

Scheldekaaien

Ondertussen heeft het Antwerpse stadsbestuur beslist om de Sinksenfoor te laten plaatsvinden op de Scheldekaaien. Ter hoogte van de wijk Sint-Andries is er ruimte voor een lang lint aan kermisattracties, even veel en even grote als bij andere edities. De Sinksenfoor loopt van 18 mei tot 23 juni.

"De Sinksenfoor moet en zal in Antwerpen blijven", zegt burgemeester Bart De Wever. "We waren er ons van bewust dat dit oordeel er mogelijk zat aan te komen en hebben daarop geanticipeerd." De foor komt - voorlopig enkel dit jaar - op de Scheldekaaien te staan, waar tussen de hangar bewonersparking en de hangar Miniatuurstad voldoende plaats zou zijn om op een veilige en aangename manier alle attracties een plaats te geven. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners