Vergetelheid brengt benoeming nieuwe politiebaas in gevaar

29/01/12 om 09:28 - Bijgewerkt om 09:28

Door een 'vergetelheid' zal de benoeming van Catherine De Bolle tot eerste vrouwelijke commissaris-generaal van de federale politie mogelijk niet doorgaan.

Vergetelheid brengt benoeming nieuwe politiebaas in gevaar

© Image Globe

Vrijdag besliste de ministerraad om De Bolle voorlopig niet te benoemen. De auditeur van de Raad van State beschouwde de selectie van De Bolle niet rechtsgeldig, waardoor de Raad van State mogelijk later beslist dat de selectieprocedure van vooraf aan moet herdaan worden.

Nu blijkt dat een vergetelheid aan de basis ligt van het advies van de auditeur, meldt Het Nieuwsblad op Zondag. Eén van de leden van de vijfkoppige jury moet een korpschef zijn van een zone met meer dan 600 agenten.

De Vaste Commissie voor de Lokale Politie (VCLP) droeg daarop drie namen voor bij de regering. Dirk Van Nuffel, toen voorzitter van de VCLP, zegt dat de algemene vergadering daarover bijeenkwam, maar dat het agendapunt vergeten werd in het verslag.

De auditeur acht het daarom niet bewezen dat de VCLP als geheel de drie namen voordroeg, en dat is wettelijk verplicht. (Belga/KVDA)

Onze partners