Vergadering tot de finish voor federale onderhandelaars, Reynders naar Europa?

03/09/14 om 07:24 - Bijgewerkt om 07:35

De onderhandelaars van N-VA, MR, CD&V en Open VLD zijn in de vroege ochtend na een goede twaalf uur vergaderen over de begroting uiteengegaan.

Vergadering tot de finish voor federale onderhandelaars, Reynders naar Europa?

CD&V-onderhandelaars Pieter De Crem en Koen Geens © Belga

Naar verluidt is vooruitgang geboekt in de zoektocht naar het budget voor deze legislatuur. De werkgroep Begroting komt woensdagvoormiddag opnieuw samen.

Eurocommissaris

De onderhandelaars komen woensdag om 14 uur opnieuw samen. Over de Europese commissaris, die ons land tegen donderdag aan inkomend Europees Commissievoorzitter Juncker moet voorstellen, is nog niets officieel beslist.

De krant De Morgen schrijft op basis van 'hooggeplaatste bronnen' echter dat de partijvoorzitters van de 'Zweedse' coalitie MR-kopstuk Didier Reynders naar voren schuiven. De andere namen die al enkele weken circuleren, zijn die van Marianne Thyssen (CD&V) en Karel De Gucht (Open VLD).

De keuze voor Reynders zou de weg vrijmaken voor premier Kris Peeters.

Tot de finish

De vergadering woensdag zal tot de finish gaan. Coformateur Kris Peeters zei dinsdag bij zijn aankomst aan het voorzitterschap van de Kamer dat tegen donderdag moet blijken of de Zweedse coalitie leefbaar is. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners