Vereniging van reisbureaus eist schadevergoeding na storing Belgocontrol

04/06/15 om 11:08 - Bijgewerkt om 11:08

De beroepsvereniging van de reisbureaus, BTO, eist een schadevergoeding van luchtverkeerleider Belgocontrol na de technische panne waardoor het luchtruim urenlang gesloten werd.

Vereniging van reisbureaus eist schadevergoeding na storing Belgocontrol

© belga

BTO (Belgian Travel Organisation), de beroepsvereniging van de reisbureaus, eist een schadevergoeding na de technische panne bij luchtverkeerleider Belgocontrol. Dat zegt algemeen secretaris Bernard Tuyttens. Door de panne werd het luchtruim enkele uren gesloten.

Omvang onduidelijk

BTO zal een aangetekende brief verzenden aan de CEO van Belgocontrol, de voorzitter van de raad van bestuur en aan de bevoegde minister Jacqueline Galant (MR). Ook zal het vragen om een onderhoud.

Op een bijeenkomst van de leden werd overeengekomen om een schadevergoeding te eisen. De precieze omvang van de claim is nog onduidelijk. BTO vroeg zijn leden om de kosten ten gevolge van de panne tegen komend weekend te berekenen en de cijfergegevens over te maken.

Alternatieve diensten

Het gaat om extra personeelskosten en de kosten van alternatieve diensten die aan gestrande reizigers zijn verleend, zoals het inleggen van een busdienst. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners