Verdwijning Vera Van Laer: twee politiemensen aangehouden voor schriftvervalsing

06/09/12 om 16:47 - Bijgewerkt om 16:47

In het onderzoek naar de verdwijning van Vera Van Laer heeft de onderzoeksrechter twee politie-ambtenaren aangehouden op verdenking van valsheid in geschriften en gebruik van valse stukken door een openbaar ambtenaar.

Verdwijning Vera Van Laer: twee politiemensen aangehouden voor schriftvervalsing

© Belga

In het kader van het onderzoek naar de verdwijning van Vera Van Laer heeft de onderzoeksrechter twee politie-ambtenaren aangehouden op verdenking van valsheid in geschriften en gebruik van valse stukken door een openbaar ambtenaar. Dat meldt het Antwerpse parket.

De tenlasteleggingen hebben betrekking op de onderzoekshandelingen die de twee in 1996 gesteld hebben - het jaar dat Vera Van Laer verdween - en de processen-verbaal die hierover werden opgesteld. Het parket wil geen verdere details kwijt.

De politiemensen voerden destijds mee het onderzoek naar de verdwijning van Vera Van Laer. Zij werd voor het laatst gezien op 5 juli 1996 en was toen 30 jaar. Haar ex-vriend Marc De Schutter - die dinsdag werd aangehouden op verdenking van moord - was toen ook al een verdachte in de zaak. Volgens verschillende kranten was De Schutter destijds bevriend met de speurders die haar zaak onderzochten en zouden ze bewust fouten hebben gemaakt om hem uit de wind te zetten. De Schutter werd op 6 februari 2003 buiten vervolging gesteld, omdat er onvoldoende aanwijzingen van schuld waren.

Zeven jaar later werd beslist om het onderzoek te heropenen en dat leidde eind juli tot zijn aanhouding in Thailand. De Schutter werd uitgeleverd en dinsdag aangehouden op verdenking van moord, maar hij ontkent iedere betrokkenheid.

De onderzoeksrechter liet woensdag huiszoekingen uitvoeren in onder meer de politiekantoren aan de Oudaan en de Mechelsesteenweg. Een aantal politiemensen werd daarbij meegenomen voor verhoor en twee van hen werden nu ook aangehouden door de onderzoeksrechter. Zij verschijnen wellicht dinsdag voor de raadkamer en Marc De Schutter vrijdag. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners