‘Verdubbeling zorgpremie, maar geen betere zorg’

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn. © Belga

Binnenkort zal de Vlaamse zorgpremie 50 euro kosten in plaats van 25. Maar dat zal niet leiden tot een betere zorg, zoals de Vlaamse regering nochtans beloofd heeft. Het is een besparingsmaatregel zonder meer.

Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Met de zorgpremie komt de overheid tussen in de kosten bij zorgbehoevende ouderen. En dat systeem zou fors uitgebreid worden, verdedigde de Vlaamse regering de verdubbeling van de jaarlijkse premie.

Maar nu blijkt dat de 104 miljoen euro die die verhoging oplevert, een pure besparing is. Want de regering vermindert tegelijk haar eigen bijdrage aan het fonds met een even groot bedrag.

Compensatie voor het verleden

Bourgeois I doet een beroep op onze solidariteit om mee te betalen voor de duurder wordende zorg voor ouderen, maar eigenlijk is het een verkapte besparingsoperatie”, zegt Groen-parlementslid Elke Van den Brandt. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) ontkent niet dat het geld in het zorgfonds niet toeneemt, maar benadrukt dat de overheid de voorbije jaren altijd maar meer centen in het systeem stopte terwijl de bijdrage van de mensen toen gelijk bleef.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content