Verdachten moord op Outlaws blijven in de cel

14/06/11 om 21:27 - Bijgewerkt om 21:27

Een van de twee verdachten, een 44-jarige Genkenaar, verscheen in eigen persoon voor de raadkamer. De andere daagde niet op.

Verdachten moord op Outlaws blijven in de cel

© EPA

De twee mannen uit Genk die sinds zondag vastzitten op verdenking van de moord op twee leden van de motorbende Outlaws en een sympathisant, blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Tongeren dinsdagnamiddag beslist, meldt federaal parketwoordvoerder Eric Van Der Sypt.

Ontkennen

De twee verdachten hebben banden met de rivaliserende motorbende Hells Angels. Een van hen, een dertiger, daagde niet op voor de raadkamer. Hij liet zich vertegenwoordigen door zijn raadsman. De tweede, een 44-jarige man, verscheen wel in eigen persoon voor de raadkamer. Hij ontkent elke betrokkenheid.

De man kende een van de drie vermoorde Outlaws, die net als hem een ex-paracommando was. "Mijn cliënt was wel degelijk aanwezig op de barbecue, maar dat is een wereld van verschil met de executies die gebeurden," zei zijn advocaat.

"De andere verdachte kent hij naar eigen zeggen niet. Mijn cliënt wacht hoopvol het onderzoek af en wil dat de daders gevonden worden".

Gedumpt

De drievoudige moord dateert van vrijdag 20 mei in de buurt van een bandencentrale in Maasmechelen, waarvan de eigenaar, die ook banden heeft met de Hell's Angels, een openingsreceptie gaf.

Daarna werden de drie met kogels doorzeefde lichamen gedumpt in het voertuig van een van de slachtoffers in het kanaal Zuid-Willemsvaart in Eisden. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners