Verdachten kasteelmoord vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs

04/02/12 om 09:48 - Bijgewerkt om 09:48

De vijf verdachten die opgepakt waren in de zaak van de kasteelmoord in Wingene zijn wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten.

Verdachten kasteelmoord vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs

© Belga

De vijf verdachten die opgepakt waren in de zaak van de kasteelmoord in Wingene zijn weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. De federale politie van Brugge had de vijf, waaronder vier Tsjetsjenen en een man uit Aalter, opgepakt, zo schrijft De Standaard.

De vier Tsjetsjeense mannen werden beschouwd als de eigenlijke moordenaars van kasteelheer Stijn Saelens. De vijfde, een 62-jarige man uit Aalter, zou de tussenpersoon zijn tussen de opdrachtgever en de schutters. Het gaat om een goede bekende van het gerecht.

Plattegrond

De vijf werden volgens De Standaard vrijdagavond en -nacht de hele tijd verhoord. De aanhouding kwam er nadat Justitie hen op het spoor was gekomen, omdat twee Tsjetsjenen betrapt werden bij een controle van de lokale politie met een plattegrond van het kasteel. Ze hadden ook een papiertje bij met daarop de naam van de man uit Aalter.

Procureur Jean-Marie Berkvens van Brugge bevestigde eerder alleen dat er vijf mensen opgepakt waren in Wallonië in verband met de moord.

Plas bloed en kogelhuls

De vrouw van de nog vermiste Stijn Saelens vond een plas bloed en een kogelhuls. Uit onderzoek bleek het bloed van Saelens te zijn. Saelens' schoonvader en schoonbroer werden twee dagen opgepakt en verhoord, maar weer vrijgelaten.

Saelens had plannen om te verhuizen naar Australië en daarbij zijn kinderen mee te nemen. Dat zorgde volgens De Standaard voor spanningen in het gezin. (Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners