Verdachte Verviers voor hof van beroep Parijs

03/02/15 om 18:04 - Bijgewerkt om 18:04

Een van de verdachten in het onderzoek naar de terreurcel van Verviers verschijnt voor het Parijse hof van beroep dat moet beslissen over zijn uitlevering aan België.

Verdachte Verviers voor hof van beroep Parijs

Politie in Verviers © BELGAIMAGE

Souhaib El Abdi (25), één van de verdachten in het onderzoek naar de terreurcel van Verviers, verschijnt morgen/woensdag voor het Parijse hof van beroep. Dat moet beslissen of de man aan België wordt uitgeleverd. Het Belgische gerecht heeft een Europees aanhoudingsbevel tegen de man uitgeschreven, maar die verzet zich tegen zijn uitlevering.

Souhaibs broer Ismaël El Abdi (32), die wel akkoord ging met zijn uitlevering, werd vorige week vrijdag al aan België uitgeleverd en terstond onder aanhoudingsbevel geplaatst. Hij verschijnt woensdag voor de Brusselse raadkamer.

Rol onduidelijk

Ismaël El Abdi was op donderdagavond 15 januari samen met zijn broer Souhaib naar Frankrijk gevlucht nadat bekend raakte dat de federale politie binnengevallen was in het pand in Verviers waar zich drie vermoedelijke terroristen bevonden. Het tweetal werd nog dezelfde nacht opgepakt in Modane, vlakbij de Italiaanse grens. Over de rol die beide mannen gespeeld zouden hebben in het netwerk rond de terreurcel van Verviers bestaat nog niet veel duidelijkheid. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners