Verdachte van zuuraanval op Delhaize-poetsvrouw opgepakt in Frankrijk

06/03/15 om 19:51 - Bijgewerkt om 20:01

Er is een verdachte opgepakt van de zuuraanval op een Antwerps Delhaize-warenhuis, waarbij een 52-jarige poetsvrouw zwaargewond raakte.

Verdachte van zuuraanval op Delhaize-poetsvrouw opgepakt in Frankrijk

© Belga Image

Het gaat om een man van ongeveer 40 jaar met de Nederlandse nationaliteit. Hij werd in de nacht van 5 op 6 maart bij een wegcontrole in de buurt van Parijs door de politie opgemerkt en opgepakt, bevestigt het Brusselse parket.

Link

Parketwoordvoerster Ine Van Wijmeersch zei in het VTM-nieuws dat in het voertuig van de man elementen zijn gevonden die hem aan de aanval linken. Welke die elementen zijn, wilde ze in het belang van het onderzoek niet kwijt.

'Het is wel zo dat de Brusselse onderzoeksrechter een rogatoire commissie naar Frankrijk gestuurd heeft met de concrete bedoeling dat de Belgische speurders de man in de loop van volgende week kunnen verhoren.'

Dreigmails

Bij de aanval op de Delhaize in de Museumstraat op het Antwerpse Zuid, op 20 februari, werd een 52-jarige poetsvrouw van de warenhuisketen zwaargewond. Ze werd in kritieke toestand met zware brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis, maar is intussen aan de beterhand.

De dader had Delhaize maandenlang dreigmails gestuurd waarin hij geld eiste en dreigde met een dergelijke aanval.

Voorzichtig

Het parket benadrukt dat nog niet vaststaat dat de man die is opgepakt, ook effectief de dader is. 'In afwachting van verder onderzoek kunnen we vandaag niet met zekerheid stellen dat we de werkelijke zuurgooier hebben gearresteerd', zegt Van Wijmeersch. 'Dat zal in de loop van volgende week moeten blijken.'(KVDA)

Lees meer over:

Onze partners