Verdachte van aanslag op Joods Museum weigert uitlevering aan België

04/06/14 om 16:00 - Bijgewerkt om 16:00

Het kan nog een tijd duren voor de verdachte van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, waarbij drie doden vielen, aan ons land wordt uitgeleverd. De man zelf weigert een uitlevering.

Verdachte van aanslag op Joods Museum weigert uitlevering aan België

Mehdi Nemmouche, de man van 29 die is opgepakt voor de aanslag op het Joods Museum in Brussel © BELGA

De verdachte van de aanslag op het Joods Museum in Brussel, Mehdi Nemmouche, weigert aan België te worden uitgeleverd. Dat vernam het Franse persagentschap AFP uit gerechtelijke bron. Het verzet kan zijn uitlevering aan België met enkele weken vertragen.

De 29-jarige Fransman werd vorige week vrijdag in Marseille opgepakt bij een controle door de douane toen hij van de autobus uit Brussel stapte. Sindsdien viel hij onder het Franse systeem van voorhechtenis, dat intussen werd verlengd.

Hij is op de hoogte gebracht van het Europese aanhoudingsbevel dat door een Belgische rechter is afgeleverd. De ex-Syriëstrijder werd daarna opnieuw naar zijn cel overgebracht in Bois d'Arcy, in het departement Yvelines.

Bij de aanslag op zaterdag 24 mei kwamen drie mensen om het leven: een Israëlisch koppel en een Franse medewerkster van het Joods Museum. Er viel ook een zwaargewonde. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners