Verdachte schietpartij Joods Museum verzet zich tegen uitlevering aan België

26/06/14 om 10:24 - Bijgewerkt om 10:24

Het Hof van Beroep in Versailles heeft ingestemd met de uitlevering aan België van de verdachte van de schietpartij in het Joods Museum. De verdachte, Mehdi Nemmouche, verzet zich tegen deze uitlevering.

Verdachte schietpartij Joods Museum verzet zich tegen uitlevering aan België

Mehdi Nemmouche © AFP

De Franse Algerijn die ervan wordt verdacht de dader te zijn van de aanslag in het Joods Museum in Brussel heeft om verbreking van de beslissing tot uitlevering aan België verzocht, zo heeft zijn advocaat bekendgemaakt.

Mehdi Nemmouche "heeft de intentie cassatie te vragen en hij neemt zich voor van dit recht gebruik te maken", zei meester Apolin Pepiezep tegenover de pers nadat het hof van beroep van Versailles het licht op groen had gezet voor uitlevering aan België. Indien het Cassatieverzoek wordt aanvaard, heeft het hof veertig dagen de tijd om daarover te oordelen, aldus de krant Le Monde.

Israël

Mehdi Nemmouche heeft zich tegen zijn uitlevering aan België verzet omdat hij een uitlevering door Brussel aan Israël vreest. Twee slachtoffers zijn immers uit dat land afkomstig. Volgens Le Monde heeft zijn advocaat Apolin Pepiezep tijdens een voorgaande zitting gezegd dat hij alle rechtsmiddelen wil aanwenden om zijn "serene" cliënt in Frankrijk te laten berechten.

De 29-jarige verdachte is op 30 mei op een busstation in Marseille opgepakt. Hij was in het bezit van twee wapens die geleken op degene die bij de aanslag zijn gebruikt. De Franse autoriteiten zeggen dat de man ongeveer een jaar met jihadisten in Syrië heeft gevochten. Tegen hem is een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners