Verdachte kasteelmoord blijft in cel

08/07/14 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:13

Pierre Serry, die verdacht wordt van een rol als tussenpersoon bij de moord op kasteelheer Stijn Saelens, zal drie maanden langer in de cel blijven zitten.

Verdachte kasteelmoord blijft in cel

© BELGA

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van Pierre Serry met drie maanden verlengd. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Serry wordt verdacht van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord op kasteelheer Stijn Saelens.

Saelens' schoonvader, André Gyselbrecht, zou enkele maanden voor de dood van zijn schoonzoon aan Serry gevraagd hebben om de kasteelheer 'een lesje te leren'. Voor dat lesje zou de man uit Aalter dan uitvoerders geronseld hebben. Eind januari 2013 kon een ondertussen overleden Eindhovenaar al als huurmoordenaar worden ontmaskerd.

Het lichaam van Stijn Saelens werd op 17 februari 2012 teruggevonden in een bos in Sint-Maria-Aalter, vlak bij een chalet van Serry. Tijdens het hele onderzoek houdt Serry echter de lippen stijf op elkaar.

Ondertussen is de man uit Aalter de enige verdachte die nog in de cel zit. Dokter Gyselbrecht werd in januari vrijgelaten door de Kamer van inbeschuldigingstelling (KI).

Het parket maakte begin april bekend dat het de intentie heeft om het onderzoek naar de uitvoerders van de moord af te splitsen. In dat geval zouden Pierre Serry, André Gyselbrecht en Peter Gyselbrecht relatief snel voor het hof van assisen kunnen verschijnen. (Belga/WB)

Onze partners